BATMAN / MERKEZ - Türk Telekom Anadolu Lisesi

Türk Telekom Anadolu Lisesi

Korik Mah. 5036 Sokak No20 Siirt Çevre Yolu Üzeri Merkez BATMAN
Vizyon
Misyonumuzu gerçekleştirmek doğrultusunda hedefimiz, öğrencilerimize nitelikli ve bütünsel bir eğitim sunmak.
Misyon
Kişisel, toplumsal sorumluluk taşıyan, çevre bilincine sahip, özgüvenli, yabancı diller bilen, öğrenmekten yaşam boyu kopmayan, etkili iletişim kurabilen, her yönüyle nitelikli bir yaşam süren, ülkesine ve insanlığa hizmet için gereken beceri, tutum ve sorumluluklar edinmiş bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
TÜBİTAK Olimpiyat Sınavı, TÜBİTAK proje yarışması, Şiir, Kompozisyon, Öykü, Sunum, Slogan, Resim, Spor Dalları, Proje, Üniversiteye Yerleştirme, Tiyatro Alanlarında il içi ve Türkiye geneli başarılara imza atan ülkemizin güzide bir okuluyuz. TÜBİTAK PROJELERİNDE gösterdiğimiz başarı ile bu alanda Türkiye´de sayılı okullardan biriyiz. https://batmanttal.meb.k12.tr/icerikler/listele_basarilarimiz.html
Öğretim Şekli :Tekli
İngilizce, Almanca
Halk Otobüsleri ve Şehir içi minibüsler okulumuza 100mt yakınından geçmektedir.
Okulumuz öğrencilerinin %60´ı servis ile okula gelmektedir.
Korik Mahallesi 3948 Sokak No: 10 (Siirt Yolu Üzeri) Merkez BATMAN
5 KM
Sportif Etkinlikler
Her yıl, Genç Kızlar Spor Takımlarımız, Genç Erkekler Spor Takımlarımız kuruluyor, İl içinde düzenlenen müsabakalara katılım sağlanıyor, Sınıflar arası halı saha turnuvası yapılıyor, Futbol, basketbol, voleybol, futsal, masa tenisi, badminton, taekwondo ve atletizm alanlarında öğrencilerimizin ilgilerine bağlı olarak takımlar oluşturulup, yarışmalara katılmaktayız.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasına katılım sağlanmaktadır. TÜBİTAK iklim, kutup alanındaki proje yarışmalarına katılım sağlanmaktadır. TEKNOFEST yarışmalarına katılımsağlanmaktadır. TÜBİTAK destekli "Bilim Fuarı" düzenlenmektedir. Bilim Olimpiyatı Sınavına öğrencilerimiz katılmaktadır. Okulumuz 2 yıl Ulusal Bilim Kampına Katılmıştır. Bilişim eğitiminde, güncel bilişim okur yazarlığı, programlama(Kodlama; algoritma, scratch, appinvertor, phyton), robotik kodlama eğitimi verilmektedir. Tüm branşlarda proje çalışmaları yapılmaktadır. Öğrencilerin kullanımına açık BT sınıfı mevcut. Yerel ve ulusal tüm bilimsel yarışma ve etkinliklere okulumuz aktif katılım sağlamaktadır.
Proje Çalışmaları
TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasına katılım sağlanmaktadır. TÜBİTAK yarışmalarında bir çok Bölge ve Türkiye derecemiz mevcuttur. İklim, ulaşım gibi global sorunlara dönük proje çalışmaları ile yarışmalara katılım sağlamaktadır. TÜBİTAK destekli "Bilim Fuarı" proje sergisi düzenlenmektedir. Okulumuzda proje sergi odası mevcut. Robotik Kodlama Raspberry & Arduino kart proje çalışmaları yapılmaktadır. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İlimizi Temsilen, III. Ulusal Bilim Kampına katılım sağladık. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İlimizi Temsilen, IV. Ulusal Bilim Kampına katılım sağladık. 2021 - Öğrencimiz MEHMET AK, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları sınavında gösterdiği başarı ile TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları YAZ KURSu´na katılmaya hak kazandı. 2021- TÜBİTAK Van Bölge Sergisine 2 Projemiz davet edildi, bir projemiz Bölge 1.si olarak Finalist oldu. 2022 TÜBİTAK TÜRKİYE FİNALLERİNDE BİYOLOJİ PROJEMİZ TEŞVİK ÖDÜLÜ ALDI. 2022 TÜBİTAK Van Bölge Sergisine 2 Projemiz davet edildi, Biri bölge 1.si diğeri bölge 3.sü oldu.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2024- TÜRKİYE DERECESİ ALAN PROJEMİZİN ÖĞRENCİLERİ VE DANIŞMAN ÖĞRETMENİ AVRUPA TURUNDA, Batman Valiliği ve MEM destekli Erasmus + Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında okulumuzdan Sosyoloji alanında birincilik kazanan öğrencilerimiz; Çek Cumhuriyeti’nin Prague şehrinde Stredni Odborna Skola COP lisesinde İngilizce oryantasyon derslerine katılım gösteriyor, Batman’ı ve okulumuzu temsil ediyorlar.