BATMAN / MERKEZ - Türk Telekom Anadolu Lisesi

FOTOĞRAF YARIŞMASI

Okulumuz fotoğrafçılık kulübü, serbet konulu, fotoğraf yarışması düzenliyor.

BATMAN TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ

Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

KONU:Serbest

AMAÇ: Öğrencilerin fotoğraf sanatına ilgisini artırmak.

KATILIM KOŞULLARI:

1-        Yarışmaya okulumuzda öğrenim görmekte olan öğrenciler katılabilir.

2-        Yarışmaya katılım ücretsizdir.

3-        Katılımcılar her kategori için birbirinden farklı en fazla 2 (iki) adet renkli veya siyah-beyaz eserle yarışmaya katılabilir.

4-        Fotoğraflarda makul ölçülerde renk, kontrast, yoğunluk gibi düzeltmeler yapılabilir. Fotoğrafın özünü değiştiren uygulamalar ve/veya kolaj kabul edilmeyecektir. Bu konularda jürinin kanaati esastır.

5-        Katılımcı, yarışmaya gönderdiği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu, gerekli izinlerin alındığını, diğer hususlarla birlikte kabul ve beyan eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır. Bu konuda sorumluluk katılımcıya aittir.

6-        Yarışmaya gönderilen fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan kişi kural ihlali yapmış sayılır.

7-       Kural ihlali tespit edilen katılımcılardan elde ettikleri her türlü kazanımları geri alınır.

8-        Düzenleyici kurul gerekli bulduğu durumlarda şartname üzerinde şartlarda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

9-        Katılımcılar, katılımlarıyla birlikte yarışma koşullarını kabul etmiş sayılırlar.

10-    Fotoğraflar üzerindeki her türlü kullanım hakkı seçici kurulun yetkisine bırakılır.

11-    Şartnamede yer almayan ve ihtilaflı durumlarda seçici kurul kararları geçerlidir.

KULLANIM HAKLARI: Katılımcı fotoğrafıyla ilgili tüm kullanım haklarının okul tarafından da kullanımına açmayı kabul etmiş sayılır.

FOTOĞRAFLARIN İSİMLENDİRİLMESİ VE GÖNDERİLMESİ:

·         Fotoğraflar bilgisayarda açılacak bir dosya içine her fotoğrafa bir ad verilerek (Örnek: Kelebekler ve Bahar) kaydedilecek ve teslim edilecektir. Ayrıca dosya adı olarak katılımcının ad, soyad ve sınıf bilgileri yazılacaktır.

·         Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır.

·         Fotoğraflar USB ile Zeyneddin Özdemir veya Rıdvan Ayan’a ulaştırılabilecektir.

YARIŞMATAKVİMİ:

Yarışmanın Başlangıç Tarihi          : 02 Mayıs 2016

Son Katılım Tarihi                          : 09 Mayıs 206

Seçici KurulToplantısı                    : 10 Mayıs 2016

Sonuç Bildirim Tarihi                     : 12 Mayıs 2016

Sergi Tarihi                                     : 24 Mayıs 2016

SEÇİCİ KURUL :

1-      Rıdvan Ayan(Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni)

2-      Zeyneddin Özdemir (Resim Öğretmeni)

3-      Seval Dal (Rehber Öğretmen)

4-  Muhsin AKSU (Bilgisayar Öğretmeni)

5-      İsmail Sırrı Tekin (Okul Müdürü)