T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BATMAN / MERKEZ - Türk Telekom Anadolu Lisesi

eTwinning Projemiz: MAKALE OKUYORUM

Makale Okuyorum

 

Makale Okuyorum

İlimizde Türk Telekom Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Ayten Demir’in katılımcı ortağı olduğu Makale okuyorum eTwinning projesinde Türkiye’den Batman ve Trabzon ile Azerbaycan’dan toplamda 5 okul bulunmaktadır. Çalışmalarını ortak yürüttüğümüz projemiz Ekim ayından itibaren tüm hızla ve etkinlikleriyle devam etmektedir.

Projenin konusu bilimsel makale okumak, anlamak ve makale yazmak hususunda temel oluşturmaktır. Projemiz öğrencilere literatür taraması yapmayı öğretmek ve bilimsel makalelere ulaşmasını sağlamak için planlandı.

Makale okurken bilişim teknolojilerinden yararlanmalarını sağlamak, en iyi web-2 araçlarını kullanmak, etkinliklerle işbirliği geliştirmek, iletişim becerilerini sağlamak, ders kazanımlarını etkinliklerle pekiştirmek amaçlanmıştır.

Fizik,kimya ve biyoloji öğretmenlerinin ortak yürüttüğü projemizde toplam 4 makale bulunmaktadır. Her bir makalemizi önce kendi öğrencilerimizle okuyup tartıştıktan sonra online gerçekleştirdiğimiz toplantılarla eTwinning projemizdeki tüm öğretmen ve öğrencilerle beraber okuyup tartıştık. Öğrendiklerimizi paylaştık. Başka illerde ve ülkede bulunan öğrencilerle iletişim kurduk. Etkinlikler düzenledik.

Ekim ayından itibaren başladığımız çalışmamızdalogo hazırlama ve seçme etkinlikleri düzenledik. Anketler uyguladık. Eğlenceli kahoot yarışmaları düzenledik, bulmacalar hazırladık.

Mayıs ayında sonlandırılması planlanan projede öğrencilerimiz birçok çalışmayı bizzat yürütmüş ve tamamlamıştır. Öğrendiklerinin ve yaşadıklarının hayatlarında yeni ufuklar açacağı ve ders başarılarına yansıyacağı tartışılmaz bir gerçektir.

eTwinning projemiz için seçtiğimiz makalelerimiz ve birkaç görsel aşağıda verilmiştir.

1.       Bilişsel cimrilik- zihnin düşünmekten kaçması ve işleri ertelemesi

2.       En değerli metal altın nedir? Özellikleri nelerdir?

3.       Bir karadelik tarafından yayılan korkunç ses

4.       Maymun çiçeği virüsü beklenenden 12 kat daha hızlı yayılıyor.

 

 

02-05-202302-05-202302-05-202302-05-2023

 

Proje çalışmalarındaki etkinlikleri okulumuzun eTwinninginstagram hesabından takip edebilirsiniz.

https://instagram.com/ttal_etwinning_makaleokuyorum?igshid=NjNlMDhmYTc=

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2022 - Güncelleme: 02.05.2023 11:22 - Görüntülenme: 149
  Beğen | 1  kişi beğendi